HTML

Kara kán Őskolája

A blog minden bejegyzésére és a kommentárokra is a „Creative commons Attribution + ShareAlike (by-sa)” licenc vonatkozik. Magyarul: ha felhasználod az itt közölteket, add meg a szerző nevét, és ne módosítsd a tartalmat. Egyébként és amúgy, azt kívánom, hogy aki képtelen a kulturált vitára, romoljon el a számítógépe, csapjon a villám az egerébe és a billentyűzetébe, legyen rövidzárlatos az érintőképernyője, vele pedig történjen az, amit most nem fogok leírni...

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Jön még a falkára dér!

2012.01.10. 21:05 Kara kán

Ma fehér lovat áldoztam a Hadúrnak, és az égő áldozat előtt beleolvastam a ló beleibe. Mert béljós is lennék, ha ez eddig nem volt világos. A béljós olyan, mint az (üveg)gömbjós, de mivel nem tudok üveget fújni, jók nekem a zsigerek is, annak is csak egy része.

Na, de hagyjuk a locsi-fecsit, mert azon van a lényeg, hogy mit láttam a belekben!

A bél, mint tudvalevő, a lényeg tükre, és mint olyan, a jövő fürkészésében nagy segítségünkre lehet. Persze, csak akkor, ha meg tudjuk látni a lényegben is azt, ami számunkra a legfontosabb.

Mi lehetne ma fontosabb számunkra, mint hazánk jövője, amely nagyban meghatározza saját, egyéni sorsunkat is.

Azt, hogy a nemzetközi pénzvilág vicsorgó spekulánsai, a disznófejű üzérek miként szorongatják szeretett hazánk pénzügyi rendszerét, és ezzel gazdaságát, tehát a mi jólétünket is, a vak is látja, de ha nem látná, akkor elmondják a rádióadók híradásai. A kérdés az, hogy milyen úton-módon lehetne egérutat nyerni e kegyetlen népnyúzók csontos karmai közül. Mit tartogat a jövő?

Akkor elmondom!

Fellegi Tamásnak, az IMF-fel való tárgyalásokkal megbízott tárca nélküli miniszternek Christina Lagarde fővámpírasszony először úgy indul neki, hogy egyből lenyeli, de végül meggondolja magát, és úgy dönt, hogy eljátszadozik a zsákmányálattal. Adunk engedményeket , meg nem is, lesz megállapodás, meg nem is, kapunk biztonsági hitelt meg nem is. Vagyis: lesz nálunk további instabilitás, meg nem is. Erről legyen elég most ennyi!

Menjünk tovább!

A másik Damoklész-kard, amely fejünk felett lóg az Európai Unió ilyen-olyan sóhivatalai. Rágnak, ahogy az a sós dolgoktól elvárható, de nagy kárt nem fognak okozni. Különben is lomhák, mint ahogy az ember a sóhivataloktól elvárja, és bal kezük nem tudja, hogy mit csinál a jobb. Jár a szájuk, ugatnak, de nem harapnak.

A harmadik Damoklész-kard a nagy szövetséges USA. Velük kapcsolatban - ez meglepő, ugye? - jó híreim vannak. Ugyan a tudjukmikik lobbija áskálódik a magyar kormány ellen, de ne feledjük el, hogy az idei év elnökválasztási esztendő Amerikában. Ezt még a javunkra tudjuk fordítani! Egyrészt úgy, hogy kevés ideje lesz ránk Góliátnak, másrészt Obamának el kell távolodni a fent említett lobbitól, ha nem akarja veszélybe sodorni újraválasztási esélyeit. Ugyanis az Occupy! mozgalmak egyre erősebbek és befolyásosabbak, és a pénzpiaci köröknek még sok borsót törnek az orruk alá.

Az év közepe felé stabilizálódni fognak az arab világban nemrég kialakult új kormányzatok. Kivétel Szíria helyzete, amely még talány, erről még a belekben sem látok semmit.

Az iráni rezsim centrifugái csak forognak, forognak, forognak... éjjel-nappal forognak, mint a ringlispil... Nagyobb magabiztosságot látok Teherán részéről, amely a frászt hozza Izraelre. Tovább éleződik a helyzet, növekszik a háborús veszély a Közel-Keleten. Nem hiszem, hogy kitör a háború Irán ellen, de a feszültség nekünk annyiban jó, hogy nem lesz idő velünk foglalkozni. Inkább a politikai támogatásunkat fogja elvárni az USA és Izrael, és ennek az árát jól fel kell srófolni. A piszlicsáré ügyeket el fogják nekünk nézni. (Vagy nem, de akkor is mindegy.)

Most az időtényezőn van a hangsúly.

Orbán Viktoréknak már csak egy kicsit kell kibírniuk, és utána forró tepsiben lehet megsütni az összes posztkommunista és liberálbolsevista rablóvezért. 

Emelem kumisszal teli poharam a győztes bendegúzok egészségére!

:-)

(A kép a Wikipédiáról származik.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Díszklémer:

(Ez mi? Találd ki!)

Előre szólok, hogy ez vicc. Tehát, ha a zsindex csak azért rakna ki a címlapra, hogy ezzel lejárassa a jobboldalt, nos, akkor mellélő.

Ha valami komolyat akarsz olvasni, akkor itt van Matthew Lynn írása, amelyet a napi.hu közöl. Vagy: Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnökének tárgyilagos nyilatkozata. Nem hisztizik, csak tényeket sorol, és azok NEM vetnek rossz fényt a kormányra.

Amúgy meg, az EU és az USA is bekaphatják. Nekünk magyaroknak nem szabad elfelejtenünk 1989-et, és ami utána jött. Adott esetben ki lehet lépni az EU-ból is. Mások is jól megvannak nélküle. A KGST-ből is kiléptünk anno.

Varánusz blogos stílusában mondom, kényszeredett mosollyal: Mellesleg Kara kán [látszólag] ostoba, gusztustalan és büdös a szája, DE cserébe nem lop, és nem gyalázza a nemzetét...

Szólj hozzá!

Címkék: taktika kivárás lapítás hadicsel

A bejegyzés trackback címe:

https://karakan.blog.hu/api/trackback/id/tr23535401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása