HTML

Kara kán Őskolája

A blog minden bejegyzésére és a kommentárokra is a „Creative commons Attribution + ShareAlike (by-sa)” licenc vonatkozik. Magyarul: ha felhasználod az itt közölteket, add meg a szerző nevét, és ne módosítsd a tartalmat. Egyébként és amúgy, azt kívánom, hogy aki képtelen a kulturált vitára, romoljon el a számítógépe, csapjon a villám az egerébe és a billentyűzetébe, legyen rövidzárlatos az érintőképernyője, vele pedig történjen az, amit most nem fogok leírni...

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Az LMP és az amerikai nagykövet

2010.04.11. 22:31 Kara kán

Lássuk a tényeket!

1. Richard Field (az Amerikai Ház Kft. - az amerikai székhelyű ingatlanfejlesztő és üzemeltető Manor Group magyarországi leányvállalata - vezetője) az LMP legnagyobb szponzora. (A cég Újpalotán megvalósítandó Park City projektjéről itt lehet olvasni. Újpalota Budapest XV. kerületében van, amelyet a Vésztőn született szocialista Hajdú László vezet ősidők óta.)

2. Index hírLMP: a központba érkezett az amerikai nagykövet

Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet három munkatársával az LMP központi irodájába érkezett. Schiffer András (ő Szakasits Árpád dédunokája) az LMP vezetőivel, a nagykövettel és a nagykövetségi dolgozókkal bezárkózott egy szobába. Néhány amerikain OVB-s kitűzőt láttunk, feltehetően választási megfigyelők. Hámori Hanna, az LMP sajtósa [megj.: ő a Lauder Javne Gimnáziumot végezte 1999-ben, majd az ELTE TÓFK-ot 2005-ben] azt mondta, hogy a nagykövet asszony az LMP-vel ápolt jó viszonya miatt személyesen akart ellátogatni a pártközpontba a választás éjszakáján."

 3. Magyar Hírlap hírValamiért igen fontos az LMP Obamáéknak

 A választások első fordulójának győzteséhez nem látogatott el, a tíz százalék alatt teljesítő Lehet Más a Politika választási rendezvényén azonban megjelent az Egyesült Államok nagykövete. Ez még annak tükrében is érdekes mozzanat, hogy köztudott: Eleni Tsakopoulos-Kounalakis természetszerűleg a tengerentúlon bal­oldalinak számító demokrata párti Obama elnök embere, a Fidesz és a KDNP pedig az Európai Néppárton keresztül a Republikánus Párt szövetségese. Emlékezetes, hogy Lányi András író, az Élőlánc alapítója lapunknak elárulta: annak idején egy órán át faggatta őt az amerikai nagykövetség két politikai munkatársa, hogy miért nem hajlandó beállni az LMP mögé."

4. Index hír (Bede Márton írása)Buli helyett visszafogott és feszült Fidesz

A 2010-es országgyűlési választások első fordulójában a Fidesz jobb eredményt ért el, mint a rendszerváltás óta bármikor bárki. Vasárnap este azonban a párt Vörösmarty téri főhadiszállásán mégsem a határtalan eufória, hanem a továbbra is feszült várakozás volt tapintható. Csak a téren ünneplő két-háromezres tömeg volt hajlandó elengedni magát."

5. Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövetasszony férje Markos Kounalakis, aki a rendszerváltás idején a Newsweek tudósítójaként Magyarországon is dolgozott. Édesapja, Antoniosz, a II. világháború idején Kréta szigetén a nácik ellen harcolt Konsztantin Mitszotakisszal együtt, aki később Görögország miniszterelnöke lett. Végül San Franciscoba menekült, és Markos fia már ott született. 

6. Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövetasszony Hillary Rodham Clinton jelenlegi amerikai külügyminiszter 2008-as demokrata elnökjelölti kampányában támogatásgyűjtéssel foglalkozott, nagyköveti kinevezése Budapestre nyilván ennek megjutalmazása.

 Összeesküvés-elméleteket ide (loco) várok.

***

Kieg.:

Közben kiderült, hogy a nagykövetasszony a kertek alatt meglátogatta a Fideszt is, és talán az MSZP-t is. De annyira titokban, hogy az MSZP-nél sem nagyon tudtak róla.

BRÉKING NYÚZ!

Az USA nagykövetségén azt mondták, hogy minden parlamentbe bejutott párt rendezvényére lementek, kivéve a Jobbikot, mert az úgymond nem demokratikusss párt.

No, hiszen... Messziről jött ember azt mond, amit akar.

***

2010.IV.19.: MÉG BRÉKINGEBB NYÚZ!

Az Index.hu híradása szerint mások is firtatják a nagykövetasszony kinevezését:

Melanie Sloan, a CREW washingtoni jogvédő csoport ügyvezetője azt mondta: a görög származású üzletasszony kinevezése egy nagyobb problémának a része, annak, hogy nagykövetnek "nem a legrátermettebb, hanem a legjobb kapcsolatokkal rendelkező embereket" nevezik ki."

22 komment

Címkék: politika lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://karakan.blog.hu/api/trackback/id/tr221913119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feanor 2010.04.13. 11:02:37

Khm, tetszik a Hannánál odaírt, a cikkhez teljesen felesleges megjegyzés ami orientálni tudja az erre fogékony embereket (Lauder, mi?)...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.13. 11:06:01

@Feanor:
Ha jobban megfigyeled, az amcsi nagykövethez is odaírtam a kommenteket, és kommentelni kellene a többi nevet is, de erre most nem volt időm.
Te is nyilván tudod, hogy a korábbi életút mennyire fontos az ember döntéseinél.

Rigghead 2010.04.13. 11:15:13

Úristen! New-York Tel Aviv tengely! Úrjézus segítsd meg szegény elveszet MAGYAROKAT!
Szánalmas faszkodás ez a cikk.
Az összesküvéselméletem pedig: Magyarországon ma egy vállalható politikai erő van az USA számára, ezzel a lépésükkel ezt tették világossá, lehet szomorkodni, idegeskedni

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.13. 13:09:05

@Rigghead:
"Magyarországon ma egy vállalható politikai erő van az USA számára"
Azért csodálkoznék, ha ez lenne a hivatalos amerikai külpolitika. Nyilván nem ez, hanem megy a háttérben a cselszövés. Lehet Más a Fondorlat?

kaktusztea 2010.04.13. 14:01:17

hungarian.hungary.usembassy.gov

Tehát volt a Fidesznél és az MSZP-nál is..

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.13. 14:09:42

@kaktusztea:

Nem tudok arról, hogy MSZP-s vagy Fideszes vezetőkkel találkozott volna. Lehet, hogy csak odament, megitta a protokollteát, megette a protokollkolbászt és távozott?

Steve 2010.04.13. 14:51:08

Lehet. De azt hittem a tényeket fogjuk nézni, nem a lehetőségeket.
Viszont az, hogy koncepciózusan fűzöd a megjegyzéseket és kevered a tényeket a lehetőségekkel, az nem lehet. Az tény :-)

hammer 2010.04.13. 15:10:35

@Rigghead: Hűha... Te milyen okos vagy. És tulajdonképpen kit érdekel, hogy Magyarországn az USA számára ki a "vállalható politikai erő"?! Szerintem az a fontos, hogy a magyarok számára ki az. Ez az állandó nyalási kényszer és hunyászkodási ösztön gyomorforgató. Amúgy ez nyilvánvaló hülyeség. Arról van szó, hogy az amcsi liberális irányvonalat valakinek mindenáron képviselnie kell különálló pártként, erre találták most ki ezt a zöld szadeszt. Belátták, hogy a homoszexuálisok házassága és a kábszerek legalizálása nem igazán népszerű téma, hablatyolnak tehát bicikliutakról meg megújuló energiákról, de majd hamarosan kiderül, hogy mindenről pont ugyanaz a véleményük ami a szadinak volt. Az amerikai "üzletember" sem a cége pénzét költötte erre az új pártocskára valszeg, vagy ha igen, majd kárpótolják őt a demokrata párt kasszájából:)

moni77777 2010.04.13. 15:49:19

Ez a világ egyik legfeleslegesebb, legidiótább cikke. Ezt a sok hülyeséget hogy sikerült összeszedni, "gratulálok".

Yarner · http://androlib.blog.hu 2010.04.13. 16:06:59

Mivel a követségi honlapról (thx @kaktusztea ) egyértelműen kiderül, hogy a jobbikon kívül mindenhol járt, már nem is tűnik annyira hűbazmegnek a dolog.

Az nem meglepő, hogy egy demokrata kormány nagykövete élénken érdeklődik a parlament egyetlen megmaradt (feltehetően) vállalható (feltehetően) baloldali pártja iránt. Az se lenne meglepő, ha tenni is szeretnének azért, hogy számukra is vállalható legyen.

Az, hogy ki veszi meg ezek után kilóra az LMP-t, avagy meg tudja-e venni valaki, úgyis most dől majd el, hogy a zsírosbödön közelébe kerültek. Én nekik drukkolok, de majd kiderül.

Ja, @Kara kán a Lauderezés tényleg elég szánalmas és abszolút nem tartozik a tárgyhoz.

BlackVoid 2010.04.13. 17:39:14

Döntsenek a tettek. Mit szavaz meg az LMP, és mit terjeszt be. A többi engen nem érdekel.

schnarrpfe 2010.04.13. 17:54:45

ad 1: Nem stimmel. Az LMP legnagyobb támogatója mostantól a Magyar Köztársaság.

tony zionist 2010.04.13. 17:56:29

eddig ahány ember tláttam az LMP-ből, mind zsidó.
egy magyar sincs vazzeg. rosszabb, mint az SZDSZ volt.

a többi meg kb kimeríti a hazaárulás fogalmát a törvény betűje szerint. az LMP vezetését azonnal le kell tartóztatni, ezt az új zsidópártot pedig felszámolni, a görög zsidó nagykövetet pedig hazazavarni a diplomáciai otrombaságáért.

oszt jó lenne most már valahogy jelezni az amerikaiaknak, hogy nem kéne állandóan vmi zsidót de küldeni nagykövetnek. jöhetne egyszer már goj is. az se baj, ha véletlenül magyar.

zlil 2010.04.13. 18:30:47

@tony zionist: Hát hadd gratuláljak kedves tony zionist! Régen olvastam már a 'zsidó' szót ennyiszer egy ekkora bejegyzésben. Csak azt tudnám, hogy mi bajod van a zsidókkal???? és ha azok, akkor mi van?! SEMMI!
Hogy utálhatsz valakit azért, aminek született??? Szerinted ez intelligens emberre vall??? Egyáltalán egy ilyen megnyilvánulás után embernek mered nevezni magad???
"az LMP vezetését azonnal le kell tartóztatni, ezt az új zsidópártot pedig felszámolni" - hallod te magad ilyenkor??? Miért van az az érzésem, hogy te erősen Jobbikos vagy??? Talán azért mert pont az e párt követőire jellemző ez effajta megnyilvánulás...
Félreértések elkerülése érdekében azért csak elmondanám, hogy a megnyilvánulásod ellenére is tisztelem benned, hogy felvállalod a nézeteidet, de ki ne merné ezt megtenni arc nélkül....

2010.04.13. 19:26:44

@tony zionist: Cionista barátom, nem vagyok hajlandó bemenni a zsákutcádba és végignézni mondjuk a választmányt vagy az országos listát, hogy ki mindenki zsidó vagy nem zsidó. A hasonszőrűek (magunkfajták) úgyis biztos megtették. Engem abszolúte nem érdekel, csak az érdekel, mit mond, hogy viselkedik. Azt is el kell mondanom, én még csak normálisan gondolkozó, kulturált zsidó származású emberrel találkoztam, ellenben a magukat színmagyarnak tartottak között rengeteg sülttahó van.

rlaur 2010.04.13. 21:51:55

@hammer: Az LMP számára nyilván fontos.

rlaur 2010.04.13. 21:53:27

@tony zionist: a magyarországi zsidók 99%-ban magyar identitásúak.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.13. 22:18:01

MSZP<->LMP megnyilvánulások kapcsán az ember azt sem tudja kinek, minek higgyen. www.hirszerzo.hu/cikk.all_a_bal_az_mszp-ben_gyurcsany_hivei_kategorikusan_ellenzik_a_visszalepeseket.147023.html
Nekem azért ez iszapbirkózásnak tűnik, de majd meglátjuk.

smalladam 2010.04.14. 10:33:32

nem akarnám eltaposni a homokvárat, de ezt figyelmébe ajánlanám az összeesküvés-elmélet fraekeknek:

mandiner.blog.hu/2010/04/13/amerikai_nagykovet_csak_a_fidesz_az_lmp_es_az_mszp

OftF 2010.04.14. 15:45:06

Hát ebbe csúnyán beleszaladtál. Egy kicsit több helyen kell tájékozódni, mielőtt összeesküvés-elméletekre hívnád fel a nagyérdemű figyelmét, ha nem akarsz hiteltelenné válni...
Ajánlanám a konteós blogot. :-)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.14. 19:53:16

@OftF:

Na, jó, de a Jobbikot akkor sem látogatta meg, pedig jobb eredményt értek el, mint a lamp.
süti beállítások módosítása