HTML

Kara kán Őskolája

A blog minden bejegyzésére és a kommentárokra is a „Creative commons Attribution + ShareAlike (by-sa)” licenc vonatkozik. Magyarul: ha felhasználod az itt közölteket, add meg a szerző nevét, és ne módosítsd a tartalmat. Egyébként és amúgy, azt kívánom, hogy aki képtelen a kulturált vitára, romoljon el a számítógépe, csapjon a villám az egerébe és a billentyűzetébe, legyen rövidzárlatos az érintőképernyője, vele pedig történjen az, amit most nem fogok leírni...

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Dilemma

2011.11.26. 23:45 Kara kán

 A helyzet a következő:

- A gondok okozója az elit, de az elitet ki választja? 
- A nép. 
 
- Akkor mégiscsak a nép a hibás alapvetően? 
- Lehet, de a népet nem lehet lecserélni, viszont meg lehet változtatni. 
 
- Ki tudja megváltoztatni a népet? 
- Hát az elit!
 
- OK, de ki tudja rávenni az elitet, hogy megváltoztassa a népet?
- Csakis a nép, mert az elit magától semmit nem tesz, csak bujálkodik.
 
- Mi veszi rá a népet, hogy megváltoztassa önmagát és az elitet is?
- Khm... Még a válság sem mindig, mert ugye vannak összeomlások és nemzeti tragédiák is...
 
- Én sem tudom, passz!
- Talán a progresszív, a nép, a nemzet iránt elkötelezett gondolkodók (nem feltétlenül a formális elit emberei), persze csak akkor, ha kellően zsenik ahhoz, hogy megtalálják a helyes megoldásokat és annak módját, hogy eszméiket népszerűsítsék.
 
- Ez azért egy asszimetrikus, kis esélyes felállás.
- Tudsz jobbat?

5 komment

Címkék: nemzet dilemma demokrácia elit nép zseni progresszió

A bejegyzés trackback címe:

https://karakan.blog.hu/api/trackback/id/tr163414311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci0011 2011.11.27. 20:27:56

Arra nem is gondolsz hogy az elit esetleg külföldi zsebekben van és ezt titkolja nacionalizmussal?

laci0011 2011.11.27. 20:30:48

Az elmúlt években egyre inkább ez az érzésem,hőbörgünk a multik ellen mégis olyan támogatásokat kaptak ami már tenyérbemászó.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.11.27. 21:49:23

@laci0011:
Sok ilyen külföldi cégeket támogató döntés mögött korrupció van. Nem összeesküvés, hanem sima, mezei, pofátlan korrupció.
Ha jól emlékszem, a sajtóban is jelent meg olyan hír, mely szerint egyes vámosokat a kínai kereskedők lefizették, így az amúgy is olcsó áruk behozatalán még többet lehetett nyerni, vagy még olcsóbban lehetett eladni őket. Konkrétan, emlékszem egy rádióinterjúra, amely sok évvel ezelőtt, de 2000. után készült egy volt varrónővel, aki saját vállalkozást indított, pontosabban kötöttáru boltja volt, de tönkre ment, mert nem tudta tartani a versenyt az általa távol-keleti bóvlinak nevezett áruk terjesztőivel.

Kopi3.14 2011.12.10. 21:48:33

A népről nem lenne szabad globálisan egy nagy szürke masszaként gondolkodni, mindenkinek magának kell tennie kicsiben a saját változásáért, aztán hosszú távon ez el fog jutni a megfelelő rétegekig is. Pl. ha nincs szükségem új telefonra, akkor minek vegyek? Ha még kibírja a téli kabátom két télen át a hordást, akkor minek vegyek újat, ha ki sem híztam? Ha morálisan nem tartom elfogadhatónak egy politikai csoportosulásunkat, akkor azért sem szavazok rá, mert a másik még rosszabb. Ha nincs nekem megfelelő választási lehetőség, akkor nem választok. A boltban sem kötelező megvenni a zsömlét, ha nekem kifli kéne, alternatíva meg csak a kenyér.

Amikor valamiért pénzt, energiát, időt áldozok, akkor az olyan legyen, ami nekem megfelelő szintű. Ha ez kínai vackokat jelöl, akkor istenem, hurrá. Ha nem kínai de vackot, akkor az legyen.
Ha fennhangon kiabáljuk, hogy fúj hálapénz, akkor ne adjunk nekik. A borravaló, "hálapénz" sosem azért járt, mert megcsinálták a munkájukat, hanem mert valami pluszt hozzátettek. amennyiben egy pincért csak felveszi a rendelést, kihozza a kért ételt-italt, majd a végén kérésre hozza a számlát, akkor az még nem borravaló alap.

Ha ezeket az átlagember egyénként megérti, s tudatossá válik minden téren, akkor elmondhatja, kialakított egy értékrendet magában, ami alapján vezetni akarja életét. Ha ez megvan, akkor a tömeges egyéni értékrendek megjelenésével az elit is igazodni fog, mert máshoz kell szólni.
süti beállítások módosítása