HTML

Kara kán Őskolája

A blog minden bejegyzésére és a kommentárokra is a „Creative commons Attribution + ShareAlike (by-sa)” licenc vonatkozik. Magyarul: ha felhasználod az itt közölteket, add meg a szerző nevét, és ne módosítsd a tartalmat. Egyébként és amúgy, azt kívánom, hogy aki képtelen a kulturált vitára, romoljon el a számítógépe, csapjon a villám az egerébe és a billentyűzetébe, legyen rövidzárlatos az érintőképernyője, vele pedig történjen az, amit most nem fogok leírni...

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Lehet-e a kutyából szalonna?

2009.02.26. 14:54 Kara kán

Épp most olvastam egy nagyon jó elemzést Magyarország helyzetéről a Gondola honlapján ("Elmegy mellettünk a világ! - Váltás kell! Azonnal!"). Érdemes megjegyezni a  szerző nevét: Olgyay Szabó Attila.

Az írás február 22-én született, és a szerző abbéli reményét is kifejezte, hogy a Parlament feloszlatja önmagát, pedig tudni lehetett, hogy ez nem fog megtörténni. Ideje lenne leszámolni az illúziókkal, hogy az MDF (az SZDSZ-ről nem is beszélve!) bármiféle pozitív szerepet betölthet még itt.

Ami pedig az SZDSZ-t illeti, már el is kezdte átmentését egy másik, kriptoliberális szervezetbe, amely pártként épp ma jegyeztette be magát: LMP, azaz "Lehet Más a Politika". Igen, a politika lehet más, de fából nem lesz vaskarika, sem kutyából szalonna.

8 komment

Címkék: politika magyarország liberalizmus válság átmentés

A bejegyzés trackback címe:

https://karakan.blog.hu/api/trackback/id/tr50967733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jóbaráth 2010.01.29. 00:27:30

Nem hiszem, hogy az SZDSZ sikeresen kujtorogna az LMP háza táján és szerintem meg sem próbálja. Én az LMP-t feltétlenül bejuttatnám a Parlamentbe, de még inkább a Seres Mária féle Civil Mozgalmat. Csak neki sikerült annyira titkosra csinálnia a szervezkedést, hogy még a szimpatizánsok is nehezen férnek infóhoz.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.01.29. 00:35:11

Néz, majdnem egy év távlatából visszapillantva, annyiban igazat adok neked, hogy az LMP bejutása a parlamentbe kívánatos, sőt, az MDF-é is, ha ez az ára annak, hogy kiszoruljon a két maffiapárt: az SZDSZ és az MSZP.

Egyébként, ha ez így sikerülne, a Fidesznek sokkal keményebb és konstruktívabb ellenzéke lenne (beleértve ide, természetesen, a Jobbikot is).

Serenicc 2010.03.23. 10:16:45

Az LMP "leeszdéeszezése" csak egy jobboldali fogás. Persze, liberális (is), de nem az szdsz módján, általános az LMP-n belül a szadesz elutasítása. Az LMP igazi baloldali-zöld párt, nemigazán szdsz stílusú elképzelései vannak.

Amúgy meg jó írásaid vannak, csak csóválom a fejem, hogy lehet az ilyen ember a "kopaszagyú", antiszemita Jobbik rajongója.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.24. 01:36:07

@Serenicc: Amúgy meg jó írásaid vannak, csak csóválom a fejem, hogy lehet az ilyen ember a "kopaszagyú", antiszemita Jobbik rajongója. "

Talán mert előítéletesen gondolkodsz. Bár az antiszemita hellyel-közzel stimmel ;).

Nem mindenki szkinhed a Jobbikban, ha hiszed, ha nem.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.24. 22:53:41

Nincs itt semmiféle antiszemitizmus!

Csak használom a józan magyar paraszti eszem, és amikor az nem elég, akkor az ésszerű, logikus gondokodás eszköztárát. A tudomány nem hazudik, az - tetszik, nem tetszik - rögzíti a tényeket.

A tények pedig azok, hogy a hazai zsidóság és cigányság jelentős része (megjegyzem 10% az már jelentősnek számít, vagy ha úgy tetszik, statisztikailag szignifikáns) destruktív hatással van a magyar államra és nemzetre.

Amúgy, mondanék én nagyon jókat róluk is, de a szívem szakad meg, hogy annyi rosszat kell konstatálnom. Sajnos, az úgy nem működik, hogy eltitkoljuk, lehazudjuk a zsidók által elkövetett (gyakorlatilag, etnikai alapú) fehér galléros bűnözést, illetve a cigányok által elkövetett mondjuk úgy, hogy fekete galléros bűnözést, vagy próbáljuk ezeket összekutyulni a magyar nemzet tagjai által elkövetett bűnökkel. Ez nem megy! Nekem legalábbis a gyomrom nem veszi be.
Amennyiben ezek a negatív - mit negatív? aljas - jelenségek megszűnnek, egyből megváltoznak az én gondolataim is, hisz azok csak tükrözik a valóságot.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.24. 23:17:22

Na, hogy még világosabb legyen (mert irtózatos katyvasz van a fejekben, hála az obskurus manipulációknak):

Antiszemitizmus az, ha valakit pusztán csak azért gyűlölök, mert zsidó.
Ugyanígy lehet folytatni a rasszizmussal, cigánygyűlölettel stb.

Ha valakit az aljassága, az általa elkövetett bűncselekmények miatt nem szeretek, vagy éppenséggel gyűlölök, az egy természetes és kívánatos emberi reakció, felelős állampolgári magatartás. A társadalomnak, sőt az államnak ezeket a természetes emberi reakciókat kell támogatnia, nem magát a bűnözést, a bűnözéssel szembeni toleranciát, hisz ez bűnpártolás, cinkosság, és megkérdőjelezi magának az államnak a létjogosultságát.
Sajnos, Magyarországon olyan maffiák vezették az országot az utóbbi 60 évben, amelyek ezeket az elveket semmibe vették, szűk, ráadásul destruktív csoportok érdekeit szolgálták, és a demokráciából csúfot űztek.
Ezért jutott oda ma Magyarország, hogy az államcsőd szélén tántorog, és nem csak pénzügyi értelemben, hanem főleg erkölcsileg.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.24. 23:27:20

És, hogy még jobban fokozzam a helyzetet:

Én igazából nem antiszemita vagyok, hanem zsidóbarát és romabarát. Ugyanis azzal, hogy rávilágítok e két népcsoport bűneire és hiányosságaira, segítek nekik maguk megismerésében és az erkölcsi fejlődésben. Mert megtehetném azt is, hogy fittyet hányok rájuk, és nem érdekelnek viselt dolgaik. Persze, akkor a saját népem iránti felelősségemről mondanék le, amely azért erősebb, mint a mások iránti segítőkészség.

Nem vagyok én csodabogár, kérem szépen!
Sőt, ahhoz képest, hogy az ószövetségi prófétak milyen keményen ostorozták a zsidókat bűneikért, én egy lágyssívű filoszemita vagyok.

agyalapi 2010.04.07. 20:53:29

@Kara-kán:
Maximálisan egyetértek, ez nagyon korrekt megfogalmazása a problematikának. S aki akar belőle érteni, az érti is. Aki meg nem akar, az elárulta magát.
A.a.
süti beállítások módosítása