HTML

Kara kán Őskolája

A blog minden bejegyzésére és a kommentárokra is a „Creative commons Attribution + ShareAlike (by-sa)” licenc vonatkozik. Magyarul: ha felhasználod az itt közölteket, add meg a szerző nevét, és ne módosítsd a tartalmat. Egyébként és amúgy, azt kívánom, hogy aki képtelen a kulturált vitára, romoljon el a számítógépe, csapjon a villám az egerébe és a billentyűzetébe, legyen rövidzárlatos az érintőképernyője, vele pedig történjen az, amit most nem fogok leírni...

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Az igazságszolgáltatás megcsúfolása

2009.05.20. 23:42 Kara kán

Szerintem ezt nem kell különösebben kommentálni:

"2009-05-20 21:52
Kárpátia-dalokat énekelt, kilencszer szúrták meg

Két pogányszentpéteri fiatal került szembe egy tömegverekedésben még tavaly Nagykanizsán. Egyikük, egy 15 éves cigány fiú egy 12 centis késsel kilencszer szúrta meg ellenfelét, akit sokkos állapotban szállítottak kórházba. A verekedés egy nemzeti érzelmű zenekar számainak éneklése miatt robbant ki, a szurkáló tettéért felfüggesztett börtönt kapott.

 

Az eset még tavaly február 1-jén történt, amikor a zákányfalui H. A., akit akkoriban egy hónap választott el a 15. születésnapjától, társaival több nagykanizsai szórakozóhelyen is megfordult. Az Eötvös tér egyik presszója előtt aztán összetűzésbe kerültek egy másik, fiatalokból álló csoporttal, akik Kárpátia-dalokat hallgattak, illetve énekeltek, s ezt szóvá tették az odaérkező roma fiatalok. A két csoport egymást szidalmazta, dulakodtak, H. A. egy ugyancsak somogyi, pogányszentpéteri fiatallal, H. Á.-val csapott össze, aki idősebb és erősebb is volt nála.

Már az első menet sem volt sérülésmentes, de ez – csekély megtorpanás után – nem tartotta vissza a fiúkat egy újabb összetűzéstől, ahol megint szembekerült a két somogyi. Végül H. A. 12 centis pengéjű rugós késével kilenc helyen – csuklóján, al- és felkarján, hasán, mellkasán, majd amikor a sértett megfordult, a lapockája alatt is – megszúrta. A pogányszentpéteri fiatalember kivérzett, sokkos állapotban szállították kórházba, életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A bíróság két év fiatalkorúak börtönére ítélte, de a végrehajtást öt év próbaidőre felfüggesztették. Ez időre pártfogói felügyeletet kap."

Forrás: sonline.hu nyomán http://www.hirtv.hu/belfold/kek_hirek/?article_hid=271512


...és nincs vége: sajnos.

Azt hiszem megérett az idő a magyar bírói kar alapos átrostálására. Biztos vannak még tisztességes bírók ott, de az alkalmatlanokat nagyon gyorsan el kellene távolítani. Egy ilyen bíró ellen meg eljárást kellene, hogy indítson a bírói tanács.

--------------------------------------------

2011. június 4-i frissítés:

Közben az Orbán-kormány megpróbálja nyugdíjaztatni az öreg bírókat, de nem megy könnyen.

Közben ilyen nyílt levelet olvas az ember. Bónis Éva kirúgott bíró írja:

Ma már jól tudom, hogyan működik a rendszer. Hogyan működik a diktatúra rendszere, amely él és virul a jogállamiság fellegvárában, a bíróságokon. Ma már azt is tudom, hogy miért van szüksége a bírósági vezetés feje fölé védőernyőt tartó Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnak a külső kontroll hiányára, az átláthatatlanságra, a belső igazgatás ellenőrizhetetlenségére és arra, hogy ne lehessen felelősségre vonni.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://karakan.blog.hu/api/trackback/id/tr61134610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dark future · http://www.andocsek.hu 2011.04.01. 00:02:34

Legközelebb találkozzon a bíró (vagy valamelyik közeli hozzátartozója) egy ilyennel...
süti beállítások módosítása