HTML

Kara kán Őskolája

A blog minden bejegyzésére és a kommentárokra is a „Creative commons Attribution + ShareAlike (by-sa)” licenc vonatkozik. Magyarul: ha felhasználod az itt közölteket, add meg a szerző nevét, és ne módosítsd a tartalmat. Egyébként és amúgy, azt kívánom, hogy aki képtelen a kulturált vitára, romoljon el a számítógépe, csapjon a villám az egerébe és a billentyűzetébe, legyen rövidzárlatos az érintőképernyője, vele pedig történjen az, amit most nem fogok leírni...

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

A Jobbik-kormány első 10 intézkedése (lenne)

2010.04.08. 14:29 Kara kán

Ma az újságárusnál megvásároltam a Jobbik bar!kád c. hivatalos lapját. 390 forintba került. Színes, A4-es formátumú lap 36 oldalon.

Sok cikk, írás, hír van benne, de ami engem a legjobban érdekelt, az a Jobbik 10 legfontosabb pontja, amelyet kormányra kerülése esetén megvalósítana.

Íme:

  1. "A politikus bűnözés felszámolása érdekében bevezetjük a zéró tolerancia törvényt melynek részeként eltöröljük a mentelmi jogot."
    Általában egyetértek. A részletekben ismertetik még azt a kezdeményezést, hogy a politikai tisztségviselők büntetése kétszeres legyen. Nos, ez - mivel az Alkotmány szerint jogegyenlőség van - nem elfogadható. Szerintem, a mentelmi jog maradjon meg olyan esetekben, amikor az országgyűlési (ogy) képviselő a véleménynyilvánítás jogával él, mert különben könnyen a nyakába lehet varrni koncepciós pert becsületsértésért, rágalmazásért stb. Persze, ez nem jelenti azt, hogy ez utóbbi bűncselekményeket egy ogy képviselő szabadon elkövetheti. Ha az OGY úgy ítéli meg, ilyen esetekben is legyen kiadható a bűnüldöző szerveknek.
  2. "Adó és járulék csökkentést hajtunk létre, mellyel munkahelyeket mentünk meg és újakat teremtünk."
    Teljes mértékben egyetértek.
  3. "A devizahiteleseket megmentjük a kilakoltatástól a hiteleik támogatott forintosításával , amelynek költségét bankadó formájában a bankokra terheljük."
    Egyetértek. Azzal a kiegészítéssel, hogy a felelőtlen hitelfelvevőket nem lehet bátorítani azzal, hogy majd az állam állja helyettük a cechet.
  4. Az energia szektor nemzeti tulajdonba vételével csökkentjük a lakosságot terhelő közüzemi díjakat.
    Egyetértek. Azzal a kiegészítéssel, hogy rohamléptekben fejleszteni kell az alternatív energiaforrásokra alapuló energiatermelést.
  5. "A hazai vállalkozások terheinek mérséklése, valamint az egyenlő és tisztességes verseny céljából megadóztatjuk a multinacionális vállalatokat."
    Teljes mértékben egyetértek.
  6. "Az egykori MSZMP csúcsvezetőinek luxus nyugdíját visszanyessük, több százezer forintról minimálnyugdíjra, és az így megtakarított pénzt szétosztjuk a többi nyugdíjas között."
    Egyetértek. Azzal a kiegészítéssel, hogy én alsó határként a minimálbért jelölném meg, és nem a minimálnyugdíjat. Ugye milyen jószívű vagyok?
  7. "A munkakerülés visszaszorítás érdekében a szociális jellegű segélyeket közmunkához kötjük, és szociális kártyán fogjuk kifizetni."
    Teljes mértékben egyetértek.
  8. "A földtörvényt úgy módosítjuk, hogy megakadályozzuk a magyar föld külföldi kézbe kerülését."
    Egyetértek. Azzal a kiegészítéssel, hogy EU-konform törvényt kell elfogadni. Az EU-val csak az elkerülhetetlen konfliktusokat kell vállalni. Én nem vagyok EU-ellenes. 
  9. "A közbiztonság helyreállítása céljából a rendőrség megerősítése mellett felállítjuk a csendőrséget is."
    Részben egyetértek. Régen ezt helyeseltem, most már csak fenntartásokkal. Nem több, szétdarabolt szervezetet kell létrehozni, hanem egységes struktúrákat, átfedések, konfliktusok nélkül. A rendőrséget, persze, ettől még radikálisan át kell szervezni, alapos tisztogatást kell ott elvégezni. Tény, hogy a Horthy-korszakban a csendőrség jól működött, de attól, hogy ma ugyanazt a nevet adjuk egy intézménynek, nem biztos, hogy kifogástalanul fog működni. Természetesen, az akkori intézmény gyakorlatát tanulmányozni kell.
  10. "Az elszakított nemzetrészeken élő magyar emberek számára törvényben biztosítjuk a magyar állampolgárságot."
    Egyetértek. Azzal a kiegészítéssel, hogy tisztázni kell, hogy milyen jogok és kötelezettségek járnak ezzel a külhoni állampolgársággal. Mert az ugye logikus, hogy ha valaki Magyarországon nem fizet adót, akkor nem részesülhet, például, egyes ingyenes vagy kedvezményes egészségügyi ellátásokból, utazási könnyítésekből (bár ezek, más külföldiekhez képest kedvezményesek lehetnek), - szóval, ki kell küszöbölni a visszaélési lehetőségeket - de ezek már részletkérdések.
 Egyébként, ha valaki józan paraszti ésszel vagy kifinomult logikával rendelkezik, akkor azonnal látja, hogy ezek még csak NEM is radikális célkitűzések, hanem egy normális, jól működő állam elengedhetetlen feltételei.

***

Itt lent szavazhattál. A kérdőív egy napig volt nyitva, az eredmény a Szavazatszonda bejegyzésem alján látható.

52 komment · 2 trackback

Címkék: politika jobbik állam reformok közigazgatás

A bejegyzés trackback címe:

https://karakan.blog.hu/api/trackback/id/tr301904602

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kubatov 2.0 - A Fidesz pártigazgatója ezúttal választási csalásukkal henceg 2010.04.08. 16:59:50

Miért gondolom én úgy, hogy most a kuruc.info lehet a legnézettebb oldal a "tisztelt ház" körében?... function iwiwshare_click() {u=location.href;t=document.title;window.open('http://iwiw.hu/pages/share/share.jsp?u='+encodeURIComponent(u...

Trackback: Politikai bordély 2010.04.08. 15:07:07

- Nem én vagyok a Messiás! - Szerintem te vagy. Én tudom. Követtem már egy párat. Kedves Árpád!   Azért írok neked, mert haza kell jönnöd. Komolyan mondom, olyan dolgok vannak itt, hogy magad is elájulnál. Ennyi fasisztázás, nácizás, kommunistáz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

an-dee 2010.04.08. 15:36:59

Én csak az 5.-ös ponthoz szólnék hozzá.
Nézzük meg azokat a multi cégeket akik valamilyen módon adókedvezményben részesülnek, számoljuk össze ezen cégeknél a munkavállalókat (szerintem több százezer emberről is szó lehet). Na Ők azok akik munkanélküliek lesznek.

Hogy miért? Ezek a cégek azért kaptam adókedvezmény mert több milliós vagy milliárdos beruházásokkal munkahelyeket teremtettek. Sima üzlet: cég "mit kapok ha létrehozok 2000 munkahelyet és hozok 400m forintot?", állam "adókedvezményt".

második forduló: állam "sajnos visszavonnánk az adókedvezményt", cég "nem baj, majd átmegyünk a szomszédos országok valamelyikébe, a gyár úgyis szétszerelhető"

Ami meg itt marad az a munkanélküliség, illetve csökken az állam bevétele a járulékokból, mert a cégek a kedvezményt az adóra és nem a munkavállalók után fizetendő járulékokra kapták.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.08. 16:06:50

@an-dee:
Annyiban egyetértek veled, hogy komoly hatástanulmányokat kell folytatni, figyelembe véve lehetőleg minden szempontot. A képlet nem olyan pofonegyszerű, hogy nem adunk nekik adókedvezményt, ők kimennek, és majd lesz itt még nagyobb munkanélküliség. Mert még ez sem biztos. De ott van a profit kivitelének problémája is. azt hiszem, hogy az józan paraszti ésszel is belátható, hogy a multiknál még egy olyan hazai cég is jobb, amely kevesebb embernek ad munkát, de vezetői itthon mulatják el a pénzüket, építtetnek maguknak villát stb. mert ezzel közvetlve munkahelyeket teremtenek.

Nagyító · http://koncmester.blog.hu 2010.04.08. 17:11:22

@an-dee: Ezzel egy baj van: jelenleg nagyon sok multicég több adókedvezményt és támogatást kap összesen, mint amennyit adó formájában az államnak visszafizet. Ez nem vicc, egyenes úton szivárog a pénz.

Sesquatch 2010.04.08. 17:17:32

3. pont: nem értek egyet. Basszus, ne nézzük már kisgyerekeknek a hitelfelvevőket. Nem fogtak a homlokukhoz fegyert a bankok, hogy felvegyék a hitelt. Vehettek volna fel forinthitelt is, de az drága volt, az olcsóbb devizahitel meg kockázatosabb. Ez mindenhol így van a világon. A blogíró vicces: egyrész egyetért a javaslattal, másrészt ne támogassuk a felelőtlen hitelfelvevőket. Akkor ez így most hogyan is?

4. energiaszektor nemzeti tulajdonba vétele: megint, hogyan is képzelik el? Visszavásárolják? vagy kisajátítás? gondolom az előbbi. Ettől miért is lenne olcsóbb pontosan? És miért is jó az nekünk, ha mondjuk szociális okok miatt hagyják, hogy veszteségesek legyenek a vállalatok (mesterségesen alacsonyan tartott eladási árak miatt) és a veszteséget párévent az adófizetők állják? Sokkal jobb, ha drága az energia és az állam támogatja a takarékoskodást (panelprogram, nagyfogyasztású áramfogyasztók kedvezményes lecserélése, stb)
9. sosem értettem,hogy ennek mi értelme, hogy még egy párhuzamos szervezetet felállítunk...

szita szita péntek 2010.04.08. 17:22:41

1. "A politikus bűnözés felszámolása érdekében bevezetjük a zéró tolerancia törvényt melynek részeként eltöröljük a mentelmi jogot." - Marhaság. A mentelmi jog azért van, hogy a kormánypárt által kinevezett belügyminiszter ne zsarolhassa az ellenzéket a rendvédelmi szerveken keresztül koholt vádakkal. A mentelmi jog nem jelenti a büntethetetlenséget, csak kitolja az eljárást a mandátum lejártáig. Mentelmi jog alatt nincs elévülés.
2. "Adó és járulék csökkentést hajtunk létre, mellyel munkahelyeket mentünk meg és újakat teremtünk." - Remek.
3. "A devizahiteleseket megmentjük a kilakoltatástól a hiteleik támogatott forintosításával , amelynek költségét bankadó formájában a bankokra terheljük." - Butaság. Ne az állam tartsa a hátát a polgárai rossz gazdasági döntéseiért. Én forint hitelt vettem fel, mert úgy ítéltem meg, hogy az kevésbé kockázatos. Most akkor én (is) fizessem meg a többiek felelőtlenségét?
4. "Az energia szektor nemzeti tulajdonba vételével csökkentjük a lakosságot terhelő közüzemi díjakat." - Rettenetesen jó lenne.
5. "A hazai vállalkozások terheinek mérséklése, valamint az egyenlő és tisztességes verseny céljából megadóztatjuk a multinacionális vállalatokat." - Megelégszem az egyelő feltételekkel is. :) Mondjuk némi kedvezmény a hazainak az évtizedes hátrányért cserébe esetleg járhatna...
6. "Az egykori MSZMP csúcsvezetőinek luxus nyugdíját visszanyessük, több százezer forintról minimálnyugdíjra, és az így megtakarított pénzt szétosztjuk a többi nyugdíjas között." - Színtiszta populizmus. Nemzetgazdasági szinten lényegtelen tétel.
7. "A munkakerülés visszaszorítás érdekében a szociális jellegű segélyeket közmunkához kötjük, és szociális kártyán fogjuk kifizetni." - Vissza kell adnia közmunka becsületét és szervezni, számon kérni a teljesítést. Ma sajnos ez nagyon nem így van.
8. "A földtörvényt úgy módosítjuk, hogy megakadályozzuk a magyar föld külföldi kézbe kerülését." - Helyes. Amíg nem egyenlőek a honi lehetőségek mondjuk a németek forrásaival, addig megvehetik a földet kilóra... Kell a nemzeti önvédelem.
9. "A közbiztonság helyreállítása céljából a rendőrség megerősítése mellett felállítjuk a csendőrséget is." - Populizmus. Kell egy jól működő rendőrség és egy hatékony igazságszolgáltatás. Most ez nincs. Egy új szervezet csak zavart okozna.
10. "Az elszakított nemzetrészeken élő magyar emberek számára törvényben biztosítjuk a magyar állampolgárságot." - Nem. Semmi közöm a külhoni magyarokhoz. Rég volt már, el lehetne felejteni.

Nagyító · http://koncmester.blog.hu 2010.04.08. 17:47:55

@szita szita péntek: A 10-es pontról a véleményed magáért beszél.

Lone Starr (törölt) 2010.04.08. 19:10:40

Bocs, de nem jó. Módszertani követelmény, hogy a kérdés válaszlehetőségei kimerítőek legyenek. Azaz ne lehessen olyan, hogy valaki válaszol a kérdésre, de nem olyat, amit felsoroltál. Azaz kihagysz egy választ.

Bár én vagyok az első, aki tökre-full elismeri, hogy MINDEN normális statisztikus és amatőr felmérő rémálmát hagytad ki, de akkor is van, aki ma még "Nem tudom"-ot mond. Aztán legfeljebb nem néz vissza vasárnapig az így válaszoló. Az már egyéni szabadságjog, tegyen bármit is vasárnap. Nem kötözködöm tovább, mert a nem tudja/nem válaszol tényleg hülye válasz, de hülye neked ne válaszoljon? Csak aki nem hülye? Mondjuk ez is érthető és elfogadható.

Lone Starr (törölt) 2010.04.08. 19:23:05

@szita szita péntek: a 10. pontról alkotott sarkított véleményed tényleg szomorú gyengén látásról (a helyesírás-ellenőrző aláhúzta egybeírva) árulkodik. Beleivódott Trianon a társadalmunkba és ez sajnos így van rendjén. Kurvára nem véletlen, hogy a Magyarország társadalomtörténete I., II., III., stb. valamelyikének korszakhatára CSAK Trianon lehet, és semmi más. Soha. És ennek rohadtul semmi köze Jobbikhoz, politikához. A történet- és társadalomtudományon kívül semmihez.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.08. 19:24:34

@Lone Star:
Teljesen és abszolúte igazad van, de későn jöttem rá erre, amikor már beérkezett pár szavazat, és nem lehet módosítani.
Sok hamut szórok a fejemre, és legközelebb nem fogok kapkodni, ígérem.
Amúgy, szerencse a szerencsétlenségben, hogy laikus vagyok, sem az OVB, sem az OVI nem kért fel szagértőnek. :-)

Szerintem, aki még mindig nem döntötte be, nyomja meg az Egyéb gombot, amolyan kényszermegoldásként.

(kéztördelve el)

Alvin666 2010.04.08. 20:50:49

@szita szita péntek:
"Az elszakított nemzetrészeken élő magyar emberek számára törvényben biztosítjuk a magyar állampolgárságot." - Nem. Semmi közöm a külhoni magyarokhoz. Rég volt már, el lehetne felejteni."

Ertem en.
Csak te nem erted:ugyanis nem azert kellene nekik megadni, mert NEKED barmi kozod volna hozzajuk, hanem azert, mert NEKIK kozuk van Magyarorszaghoz.
(Szerencsere hozzad nem sok kozuk van...)

Nagyító · http://koncmester.blog.hu 2010.04.08. 21:42:43

Ennyi különbség van például egy székely, és egy anyaországi magyar között:

koncmester.blog.hu/2010/04/08/egy_szekelyfoldi_magyar_a_parlamentben

almodhi 2010.04.09. 11:13:00

Jaj, Kara Kán, ennél azért értelmesebbnek tűntél...

1."A politikus bűnözés felszámolása érdekében bevezetjük a zéró tolerancia törvényt melynek részeként eltöröljük a mentelmi jogot."

"Általában egyetértek. A részletekben ismertetik még azt a kezdeményezést, hogy a politikai tisztségviselők büntetése kétszeres legyen. Nos, ez - mivel az Alkotmány szerint jogegyenlőség van - nem elfogadható. Szerintem, a mentelmi jog maradjon meg olyan esetekben, amikor az országgyűlési (ogy) képviselő a véleménynyilvánítás jogával él, mert különben könnyen a nyakába lehet varrni koncepciós pert becsületsértésért, rágalmazásért stb. Persze, ez nem jelenti azt, hogy ez utóbbi bűncselekményeket egy ogy képviselő szabadon elkövetheti. Ha az OGY úgy ítéli meg, ilyen esetekben is legyen kiadható a bűnüldöző szerveknek."

És mi van ha köztörvényes ügyet varrnak rá koncepciós perként? Erre is volt példa, erre találták ki a mentelmi jogot. Tettenérésre ma sem vonatkozik, a végső döntés ma is mindig az OGY kezében van.

2. "Adó és járulék csökkentést hajtunk létre, mellyel munkahelyeket mentünk meg és újakat teremtünk."

"Teljes mértékben egyetértek."

Na igen, ezzel mindenki egyetért. De (rövid távon legalábbis mindenképpen) valahogy pótolni kell a kieső bevételt. És valahogy (hogyan?) el kell érni, hogy a kisebb adókat már megfizessék. Ha viszont így lesz, a mai "adócsalók" mindezt adóemelésként fogják megélni. És bizony ők vannak többen.

3. "A devizahiteleseket megmentjük a kilakoltatástól a hiteleik támogatott forintosításával , amelynek költségét bankadó formájában a bankokra terheljük."

"Egyetértek. Azzal a kiegészítéssel, hogy a felelőtlen hitelfelvevőket nem lehet bátorítani azzal, hogy majd az állam állja helyettük a cechet."

Azaz nem értesz egyet. A bankadót meg végső soron a ma törlesztő "felelős" adósok fogják megfizetni, tovább támogatva a "felelőtleneket"...

4. "Az energia szektor nemzeti tulajdonba vételével csökkentjük a lakosságot terhelő közüzemi díjakat."

"Egyetértek. Azzal a kiegészítéssel, hogy rohamléptekben fejleszteni kell az alternatív energiaforrásokra alapuló energiatermelést."

Azaz egy állami vállalat olcsóban kapja majd a kőolajat ugye? Meg hatékonyabban működik ugye? Az alternatív energiaforrások pedig még drágábbak...

5. "A hazai vállalkozások terheinek mérséklése, valamint az egyenlő és tisztességes verseny céljából megadóztatjuk a multinacionális vállalatokat."

"Teljes mértékben egyetértek."

És mit csinálsz a több tízezer leendő munkanélkülivel? (TESCO pl. 40000). A multik arányosan nagyjából azt kapják meg adókedvezményként, amit a kkv-k elcsalnak.

6. "Az egykori MSZMP csúcsvezetőinek luxus nyugdíját visszanyessük, több százezer forintról minimálnyugdíjra, és az így megtakarított pénzt szétosztjuk a többi nyugdíjas között."

"Egyetértek. Azzal a kiegészítéssel, hogy én alsó határként a minimálbért jelölném meg, és nem a minimálnyugdíjat. Ugye milyen jószívű vagyok?"

Az. Szimbolikus tettnek ez nem rossz. A többi nyugdíjas meg örülni fog a kb. 12 forint nyugdíjemelésnek,

7. "A munkakerülés visszaszorítás érdekében a szociális jellegű segélyeket közmunkához kötjük, és szociális kártyán fogjuk kifizetni."

"Teljes mértékben egyetértek."

Öröm lesz nézni ahogy a szockártyákkal méregdrágán vásárolnak a cigányok a helyi uzsorás boltjában. Aki persze leadja a százalékot a helyi önkormányzatnak...

8. "A földtörvényt úgy módosítjuk, hogy megakadályozzuk a magyar föld külföldi kézbe kerülését."

"Egyetértek. Azzal a kiegészítéssel, hogy EU-konform törvényt kell elfogadni. Az EU-val csak az elkerülhetetlen konfliktusokat kell vállalni. Én nem vagyok EU-ellenes."

Azaz nem értesz egyet.

9. "A közbiztonság helyreállítása céljából a rendőrség megerősítése mellett felállítjuk a csendőrséget is."

"Részben egyetértek. Régen ezt helyeseltem, most már csak fenntartásokkal. Nem több, szétdarabolt szervezetet kell létrehozni, hanem egységes struktúrákat, átfedések, konfliktusok nélkül. A rendőrséget, persze, ettől még radikálisan át kell szervezni, alapos tisztogatást kell ott elvégezni. Tény, hogy a Horthy-korszakban a csendőrség jól működött, de attól, hogy ma ugyanazt a nevet adjuk egy intézménynek, nem biztos, hogy kifogástalanul fog működni. Természetesen, az akkori intézmény gyakorlatát tanulmányozni kell."

>>Horthy-korszakban a csendőrség jól működött<< - aha, olajozottan pakolta fel a zsidókat az auschwitzi vonatra - de ez itt most mellékszál. Egyébként a csendőrség ma is működik: rendőrségnek hívják. A mai rendőrség sokkal inkább hasonlít (katonai szervezet, a helyi hatalomtól való függetlenség) a régi csendőrségre. Inkább a Horthy-féle _rendőrséget_ kellene visszaállítani.

"Az elszakított nemzetrészeken élő magyar emberek számára törvényben biztosítjuk a magyar állampolgárságot."

"Egyetértek. Azzal a kiegészítéssel, hogy tisztázni kell, hogy milyen jogok és kötelezettségek járnak ezzel a külhoni állampolgársággal. Mert az ugye logikus, hogy ha valaki Magyarországon nem fizet adót, akkor nem részesülhet, például, egyes ingyenes vagy kedvezményes egészségügyi ellátásokból, utazási könnyítésekből (bár ezek, más külföldiekhez képest kedvezményesek lehetnek), - szóval, ki kell küszöbölni a visszaélési lehetőségeket - de ezek már részletkérdések."

De ezekben van a lényeg. Az a fajta állampolgárság amit Te leírsz itt, egy üres szimbolikus gesztus - ám legyen. Persze ellentétes a nemzetközi joggal. És milyen alapon tagadjuk meg az egykori magyar állampolgárok leszármazottainak többségétől?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.09. 11:17:58

@almodhi:
Jaj, de szurkapiszka vagy....
Értelmesebbnek tűntem? Na, és mi van, ha tényleg az is vagyok?
:-)

Lord_M_ 2010.04.09. 12:26:30

2) - Tessék már leírni, hogy miből...
3) - Hát persze... Tehát, az államilag támogatott hitelekkel, amelyekben a támogatást az adóból (amit most csökkentett le drasztikusan) oldja meg, forrása bankadó... ami meg megjelenik kezelésiköltség, kamat, jutalék formában. Annyira jó lesz nekünk...
4) - Ez is jó vicc, már elnézést. Tehát az energiaszektort felvásárolja. (forrás?) aztuán nyomott áron adja a polgároknak, a veszteséget meg fizeti... (forrás?) ne feledjük adót is csökkentettünk. Avagy ezt is bankszektor fizeti?
5) - adóztatás kb rendben, ha elfogadjuk, hogy a dolgozók bére ezáltal csökkenni fog (nem vízionálok kivonulást). Illetve a termékek drágulni. A részvényesek / tulajdonosok köszönettel, de elvárják a leányaiktól a profitot. Másfelől, ha valamelyik cég kivonul (csak egy is akár) akkor néhány tízezer ember kerül utcára. Vegyük sorba, azoknak jár majd munkanélküli segély, ha családja van, szoctám. Cserébe viszont kiesik az a bevétel amivel a munkavállaló és munkáltató is beszállt a kasszába (szja, munkavállalói járulék, tb... stb). Arról nembeszélve, hogy a pénzükért mindenben ÁFát is fizettek a korábbi dolgozók (hiszen azok is éltek és ettek)... így máris ezt is bukjuk... ha neadj isten még hitele is van, amit eddig fizetett, akkor már ezt is támogatni kell - nehogy kilakoltassák őket, nem önhibából kerültek a tönk szélére, hanem a remek gazdaságpolitika miatt)

6) ez a csúcs... Ez olyan mintha valaki körbeküldte volna egy pps-ben, hogy a világbankmentő csomagjait ha szétosztottuk volna, akkor mindenki milliomos lenne... csak osztani nem tud senki ? Ha volna 20 évvel az MSZMP széthullása után még mondjuk 10.000 ilyen nyugdíjas, és elveszünk tőlük havonta 200.000-et (jó számot mondtam) akkor havi kettő milliárd forintot spórolunk... éjjen, illetve nem, mert elosztjuk a nyugdíjasok között. Én jófej vagyok, csak egymillió nyugdíjasnak adok belőle, kapnak is kereken 2.000 forint emelést. Ha véletlen lenne 2 millió nyugdíjasunk, akkor már 1000 forint... 2008-ban közel 3 millió nyugdíjas volt Magyarországon... tehát kapnak is fejenként 666 forintot... jaj...

7) Ebben van egyedül ráció, de ez meg kivitelezhetetlen. Mindenkit nem lehet munkára fogni, és ha lesznek kivételek, akkor a többség valahogy oda fog tartozni.

9) Értem, tehát két csapat, mindkettő saját vezetéssel, irányítással, döntésijogkörrel... költségvetéssel, járműparkkal... Ahelyett, hogy a rendőrséget raknák rendbe, nem, még kell egy másik szervezet is... ugye nem a Gárda lesz A csendőrség? Azon túl, hogy felesleges, újabb költségvetési kiadást látok fedezet nélkül...

10) Tehát, akkor lesz még 5 millió adót nemfizető állampolgárunk, akik jogosultak mindenféle juttatásra, szavazati joguk lesz (egy olyan országban ahol nem élnek). Jár nekik segély, támogatás... ha nem, akkor nem állampolgárok...
Ráadásul, ezzel most majd magamra haragítok mindenkit, de ezek az emberek nem mind akarnak ám hozzánk tartozni. Köszönik szépen, de remekül elélnek Szlovákiában, az Osztrákoknál... Akik meg nagyon jönnének, azok meg azok az emberek, akiknek tényleg a támogatás kéne... pénzben. Figyelem ellentmondás: a támogatásokért, segélyekért közmunkát pontban, mégis hogyan veszel rá egy erdélyben élőt, hogy itthon nekünk dolgozzon mondjuk 20.000 forintért? Azon sír mindenki, hogy a szociális háló túl nagy... rakjunk bele még 2-3 millió embert... milyen jó lesz ...

Minden tiszteletem a nemes céloké, de mutassák már meg, hogy miből kívánják fedezni a kieső bevételeket, miből finanszírozzák az újonnan kitalált kiadásokat.

Ez így ebben a formában nem több mint Gyurcsány Ferenc akármelyik lázas programja... új-magyarország / mégújabb / kilábalás ... stb.

almodhi 2010.04.09. 12:34:50

@Kara kán: "mi van, ha tényleg az is vagyok?"

akkor ... álcázod magad? ...

Nagyító · http://koncmester.blog.hu 2010.04.09. 12:36:43

@Lord_M_: 11. intézkedésnek én bevettem volna még nekik a helyi pénzek bevezetését, akkor a "miből" kérdéssel sem lenne már gond.

Lord_M_ 2010.04.09. 12:47:32

@Nagyító: Dehát ez világos, tényleg. Vagy mindent a Bankszektor fizet... Neszeneked bankárállam...

Nem tudom, de szerintem más is látja, hogy egyszerűen nincs annyi pénz amit a program elkölt, tekintve hogy lenyeste az adókat...

Az meg, hogy mindenki jogkövető és adózó állampolgár legyen (akik eddig feketéztek) annak esélye nulla, de ha el is érnek ebben változást, akkor sem májustól... de még januárban is bajban lesznek... akkor meg jön a következő scennarió :

A 2010-es 11-es költségvetés olyan hiányszámokkal fog dolgozni, ami miatt az IMF megvonja a maradék hiteleinket. Ennek a bizalmatlanságnak az eredménye az lesz, hogy a befektetők elfordulnak az országtól - nem lesz aki az államkötvényeket vegye ... Sőt szabadulni akarnak tőle. A jegybank beavatkozik, alapkamatot emel, hogy vonzó legyen a papír. A banki hitelek ezt majd jól követik ... többen lesznek képtelenek fizetni a hiteleiket...

A finanszírozási problémái miatt az ország fizetésképtelenné válhat, és 2011 decemberében már meg is ünnepelhetjük a 21.század első államcsődjét Magyarországon. De figyelem jön a kellő vicc, amikor visszanyal a fagyi :
Az energiaszektor állami kézben van... kőolajat, földgázt és elektromosáramot külföldről veszünk... egy fizetésképtelen állam, vajon mennyi haladékot kaphat? negyedév? és utána ? leáll az elektromosellátás, az üzemanyagellátás...

messzemenő következtetések ezek, de ha minden állami kézben van, és a pénzügyeiknek nincs meg a hiteles feltétele, akkor a Tuto gyár lesz az utolsó beszállítója az országnak, amikor is hozzák az ország bezárásához szükséges lakatokat...

Remélem hogy ez a 10 pont csak valami választási duma és a háttérben már összeraktak valami értelmes programot is... ha ennyire nyíltan készülnek a kormányzásra.

Lord_M_ 2010.04.09. 14:22:06

fú, meghalt a poszt ? ennyi ? :)
sehol senki akivel érdemben vitázni lehet ?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.09. 14:27:27

@Lord_M_:

Túl nagy falat a 10 pont. Csak egyre kellene koncentrálni, és azt kivesézni.

Lord_M_ 2010.04.09. 14:53:47

@Kara kán: No de az nem ér semmit, mert minden pont jólhangzik önállóan, csak éppen összefüggéseiben emlékeztet egy ketyegő időzített bombára...

:) de olyan jó lenne valakivel közösen kivesézni :)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.09. 14:55:17

szerintem a legfontosabb:

"2. Adó és járulék csökkentést hajtunk létre, mellyel munkahelyeket mentünk meg és újakat teremtünk."

Kara kán: "Teljes mértékben egyetértek."

Lord_M_ 2010.04.09. 12:26:30:
"2) - Tessék már leírni, hogy miből..."

Te Magyarországon élsz?

Mert, ha igen, akkor nem hiszem, hogy ne tudnád, hogy a gazdasági fejlődés egyik legnagyobb akadálya a magas közterhek (adó és TB-járulékok).

Ha ezt csökkentik, nyilván több ember mer kiváltani egyéni vállalkozói igazolványt (nézz csak utána mennyi egyéni vállalkozás szűnt meg az utóbbi mondjuk 10 évben! -> KSH), de a társas vállalkozások kasszájában is több maradna, így tudnának gondolkodni a fejlesztésen.

Ja, hogy az adók csökkentése miatt kevesebb lenne az állami költségvetés bevétele?
Igen, legyen kevesebb. Ott egye meg a fene azt az állami költségvetést, amely arra alapul, hogy az egyre kevesebb aktív dolgozótól egyre többet von el, és közben irtózatos mennyiségű pénzeket fizet ki mindenféle segélyekre, és támogatásokra.
Még a nyugdíjak egy része sem jogos, hisz nyílt titok, hogy rengeteg ember leszázalékoltatta magát. Vagy: ismerek olyan ember, aki a titkosszolgálatoknál dolgozott '89 után, de 1995 körül, mivel volt 20 év szolgálati ideje, ezért élt a nyugdíjazási lehetőséggel. Emellett - ! - kiváltotta az egyéni vállalkozóit, és dolgozik, mellékállásban. A volt titkosszolgák, mivel értettek valamihez, elég jól el tudtak helyezkedni különböző állásokban, megint megismétlem, úgy, hogy sokan közülük nyugdíjat is kapnak.
De rengeteg olyan cigány van, akinek nincs hivatalos munkahelye, azonban 3 forrásból tartja fent magát, ill.. 4-ből:
- állami és önkormányzati segélyek (soroljuk ide nyugodtan a porontyaik ingyenes étkeztetését, meg az ingyenes tanszereket, meg az olcsó lakbért is)
- alkalmi munkák, akár közmunka is
- lopás, rablás.

Össze lehet ezt hasonlítani azzal, aki bérből és fizetésből él, és adózik?

Nem azon kell sírni, hogy jaj, összeomlik az állami költségvetés, ha csökkennek az adók. Miért, Szlovákiában összeomlott, amikor a segélyeket megfelezték? Volt egy kis balhé, majd szépen megnyugodtak a kedélyek.

Lord_M_ 2010.04.09. 15:07:43

@Kara kán: Látod ez így viszont nem jó. Nem azt mondtam hogy attól omlik össze az ország költségvetése, hogy lecsökkenti az adókat, hanem attól, amit felette és alatta ír.

Istenuccse, csökkentsünk adókat. Én is tapsolnék ha nem a fizetésem fele kerülne be a mindent elnyelő feketelyukba... csak nem látom a másik lábát a dolognak

> lecsökkenti az adókat
> felvásárolja az energiaszektort (felteszem nem két-háromkiló banán ára)
> fizetni akar a külföldről vásárolt nyersolajért és villamosenergiáért, de mert a lakosságnak olcsóbban akarja adni (ne legyenek kiszolgáltatva a piacnak) így ez itt is ráfizetéses
> fizetni akar az ellehetetlenül adósok helyett
> be akar rakni a szociális hálóba hárommillió embert akik egy forintot sem adnak a rendszerhez.
> akar egy plusz rendvédelmi szervert, aminek saját jogkörei, emberei, felszerelése tehát költsége lesz...

Ezért mondom hogy önmagában egy pont vizsgálata semmit nem jelent.

Valóban ott egye meg a fene a költségvetést, csak a baj az, hogy úgy 3% a deficit, hogy 50% körül adunk bele. Felezd meg a segélyeket, nosza. Nem a segélyezés kerül sokba, hanem a nyugdíjak. Viszi a költségvetés harmadát. (és 15.000 milliárdról beszélünk évente költségvetés néven)
Tulajdonképpen népszerűtlen leszek megint, kb hidegenhagy a segély összege, felőlem 90%ot is elvehet belőle... a gond az, hogy ezzel semmit nem oldott meg.

persze, hogy magyarországon élek, és fizetem azt a talicska adót, áfát ... mindenszart... és nyilván tele a tököm azzal hogy ennyibe kerül az állam. Vágjuk le a kiadásokat, de akkor ne építsünk fel légvárakat..

szerinted mennyiben fájna az energiaszektor felvásárlása? Egy éves költségvetés? honnan fedezi ? hitelből ? és azt ki a ménkű fogja fizetni ? Azok akik állampapírokat vesznek, annak meg kamataival együtt Te és Én (meg még másik 3 millió ember)... De csak addig amíg hiteles és hihető a pénzügyi mérleg, különben paff... és akkor pisloghatunk bután

Lord_M_ 2010.04.09. 15:08:47

@Lord_M_: rendvédelmi szerver .. hehe ... hülye informatikus...

jav : szervet

elnézést :)

Lord_M_ 2010.04.09. 15:11:39

@Kara kán: Másfelől szlovákia nemomlott össze. Remek példa. De nem is vette vissza az összes eladott erőművét, bármijét.. és a gázártámogatást sem ismerik az ottaniak...

- amúgy mielőtt furán jön ki : természetesen nem támadok, csak érveket sorakoztatok, mert egyelőre kikezdhetőnek érzem a 10 pontot és a védelem álláspontját is :) -

Nagyító · http://koncmester.blog.hu 2010.04.09. 15:17:57

@Lord_M_: Ha már az energetikáról van szó, már a előző Fidesz kormány is teljesen függetleníteni tudta volna Magyarországot a külföldi gáztól és elektromos energiától sőt, az MSZP is bármikor, ha a hajlandóság meglett volna rá.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.09. 15:28:35

@Lord_M_:

"szerinted mennyiben fájna az energiaszektor felvásárlása? "

Ja, hogy eladták. Miért adták el? Ki adta el? Mennyit tettek zsebre a korruptak?

Ha az ember rád hallgat, akkor semminek nincs értelme, felesleges bármihez hozzányúlni, a legjobb lesz, ha mindjárt fejbelőjük magunkat, az a legolcsóbb. (leszámítva a temetési költségeket, de Mesterházy arra úgyis támogatást ígért.)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.09. 15:29:31

Egyébként, nem hidd, hogy nem vettem észre, hogy tereled a dolgot. Mert nyilván minden összefügg mindennel, de most, hogy a 2. pontot elővettem, már mindjárt másról kezdtél beszélni.

almodhi 2010.04.09. 15:45:10

@Kara kán: na látod, mondom hogy értelmesebb vagy :-)

Amit leírsz az egy szép "vad"((c) Marx)kapitalista program része. Ez az aminek én is örülnék. És a jelenleg bejutni látszó 4 szocialista pártunk a pokolba kíván.

A megvalósítás részletein azonban dolgozni kell egy kicsit.
Csak úgy visszaküldeni a rokkantnyugdíjasokat dolgozni, a segélyeket az egyik napról a másikra elvenni (felezni) szintén nehéz. És erről szocialistáink (úm. Fidesz, MSZP, Jobbik, LMP) nem olyan bőbeszédűek...

A sima tehercsökkentésen kívül a jobb elosztás érdekében is tenni kellene valamit: ne az legyen hogy pl. ma a SZJA 30%-át a lakosság 3%-a fizeti be. Ez viszont sok embernek szimpla adóemelést (saaarc, Orbán takaroggggyyyyy!!!) jelent.

Amennyire emlékszem, a (vadkapitalista) Thatchernek mindez többé kevésbé sikerült már egyszer. Ő egyszerre fokozatosan csökkentette a juttatásokat és az adókat is.

A vége az lett hogy tényleg csökkentek a terhek, a befizetések meg valamelyest nőttek, de csak a folyamat végén. Az első lépése az volt, hogy bevezette a jövedelemfüggetlen "fejadót"...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.09. 15:45:17

@szita szita péntek:

"6. "Az egykori MSZMP csúcsvezetőinek luxus nyugdíját visszanyessük, több százezer forintról minimálnyugdíjra, és az így megtakarított pénzt szétosztjuk a többi nyugdíjas között." - Színtiszta populizmus. Nemzetgazdasági szinten lényegtelen tétel."

Ugyanaz a maszatoló stílus, mint a Lord_M_-nél. Teljesen véletlenül nem ugyanaz a pártszimpátiátok, esetleg nem ugyanannak a kampánycsapatnak vagytok a tagja? Csak úgy véletlenül.

Mert ez a maszatoló, mindent összemosó felfogás egy bizonyos orientáció sajátja.

A lopásoknál is tök mindegy, hogy valaki kicsit lop, le kell szállítani, csak 20 ezer ft felett érdekes.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.09. 15:46:05

+a büntethetőségi határt...

Lord_M_ 2010.04.09. 15:54:41

@Kara kán: nem, nem beszéltem másról.

Mint írtam király lenne ha csökkenne, és hogy én is fizetek egy rakat pénzt a feneketlen kútba... ha ez terelés, akkor elnézést, de nem egy dologról beszéltünk.

másfelől: nem a megoldásokat soroltam fel, hanem az ellenérveket a 10 ponttal kapcsolatban.

Természetesen senkit nem kell fejbelőni és Mesterházy meg egy idióta, méghogy temetési pénz... az egy barom...

Ha megbocsátasz, te tűnsz terelőnek, mert nem vonta senki kétségbe, hogy eladták az energiaszektort, és hogy azt nem kellett volna... Természetesen hiba volt.

De itt most a Jobbik programról beszélünk, amelyik egy huszáros mozdulattal kívánja ezt visszavenni. Ember, nem az a baj hogy össze akarja rendezni az országot a Jobbik, hanem hogy ez így sefüle-sefarka.

Lehet adót csökkenteni, lehet csökkenteni az állam jelenlétét. Ha az állami jelenlétet növelni akarod, akkor növelned kell a bevételeket. A pénz nem születik csak úgy magától.

A Szlovák példád is remek ebben az olvasatban, mit tettek ? Csökkentették a járulékokat, adókat. Mit tették még ? lenyírták a fizetett juttatásokat... soha nem is volt olyan hogy gázártámogatás... Ha bevezetett volna ilyeneket, mint a gázártámogatás (és ezt nevezhetjük a piac hatásaitól való védelemnek is - ugyan az a gyerek csak más néven) akkor ők sem csökkentettek volna ennyi adót.

Az a lényeges, hogy egyensúlyban kell tartani a mérleget.

Az rendben van hogy faragjuk le az 50%os visszaosztási rátát 40 alá. Az is, hogy csökkentsük az adókat. Az is rendben van, hogy védjük valahogy a magyar fogyasztókat. Csak a mikéntje a nagy kérdés.

ha visszavásárolod az energiaszektort akkor ottvagy, hogy van egy qrva nagy luk a mérlegben.

Nem, szerintem nem az öngyilkosság és az apátia a megoldás, hanem a racionális döntés. És erre ma senki nem képes az országban, mindenki csak ígérget. És ebben nem különb pillanatnyilag a Jobbik sem. Ami csak azért nem ordas hiba mert ebben az országban az emberek nem a racionális érvelést fogadják el, hanem az ígéretek erdejében élnek szívesen.

Lord_M_ 2010.04.09. 16:00:20

@Kara kán: Ember, dehogy vagyok bármelyik párt tagja, vagy éppen stáb tagja. Gondolkodok csupán.

Szerinted ha leírom egyenesen hogy 10.000 nyugdíjas havonat -200.000 forint az = 2.000.000 forint

és ezt visszaosztom ahogy a pártprogram írja : akkor 666 Forint jut fejenként.

Szerinted, én maszatolok aki tisztán leírom a számokat? vagy az aki ezt bődületes jócselekedetnek akarja beállítani.

Vegye el a 200.000-et! Remek. És fizesse belőle mondjuk az ország adósságát, vagy vezesse be adókedvezménybe. De mi a retekért ad a nyugdíkasnak 666 forint izééét ?

ezek olyan száraz tények mint a jó puskapor, nem maszatolás.

Mielőtt bármivel megvádolsz még :Felőlem ott rohadjon el mindegyik párt a székházában ahol van. Mivel kampányol az összes párt? "A nyugdíjak reálérték" "A nyugdíjas kor becsülete" "Visszaadjuk a többi nyugdíjasnak"

Ezek hülyék ? ki a fene fogja ezeket fizetni ? Te, cimbora meg én, meg a többi hivatalosan bejelentett és dolgozó ember.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.09. 16:03:13

Ez az energiaszektoros példálózás is meg szánalmas és nevetséges.
10 évvel ezelőtt azzal érveltetek, hogy el kell adni, privatizálni kell, mert az állam rossz gazda, meg csak a külföldi befektető tud hozni fejlettebb technológiát, ma meg - látva a bajokat - elismeritek, hogy hiba volt a privatizáció, de egyéb köztulajdonban lévő cégeket, pl. a vízszolgáltatókat is eladnátok, hadd legyen azoknak is jó gazdája a külföldi tulaj. Nem unjátok már? Megértem, hogy pénzt kaptok ezért, de akkor is unalmas.

almodhi 2010.04.09. 16:10:07

@Kara kán:

Nos, én ma is azt mondom el kell adni... Persze lehetőleg annak aki a legtöbbet adja érte... és nem annak aki a legtöbbel veszteget meg.

De melyek lennének a privatizáció bajai, amit emlegetsz...?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.09. 16:14:07

@almodhi:

Igen.
Azt kellene még kideríteni, hogy amikor nem volt sem nyugdíj, sem segély (na, jó, Rómában azért osztottak ingyen kenyeret), hogy a fenébe tudtak megélni az emberek? Afrika egyes országaiban ma sincsenek ilyen modern szociális juttatások, és, öregem, úgy szaporodnak, mint a nyulak.

Lord_M_ 2010.04.09. 16:15:34

Fú, ritkán szoktam magam ilyenen felhúzni. És még most sem sikerült :), de a lényeg az, hogy Vasárnap reggel 11kor (amikor felkeltem) ott állnék és szavaznék akár a Jobbikra, akár a Felkelő Nap Ereje Pártra is, ha valamelyik végre a hittérítőkhöz hasonló szövegek helyett azt mondaná kereken

Emberek : az a qrva nagy helyzet, hogy van évi 15.000 milliárdunk. Van 13.000 milliárd államadósságunk. A következőt fogjuk csinálni
- Lecsökkentjük az adókat és járulékokat
DE! aki mostantól nem fizet adót azt kőbányába zavarjuk közmunkára
- Fizetni kell az egészségügyért, mert nem áll meg a lábán 5%os tb befizetéssel. Tehát vagy 8% lesz, vagy mindenki fizet amikor orvoshoz megy.
- Lefaragjuk a segélyeket, de adunk munkát
- nem tudunk nyugdíjat emelni csak a létminimum alattiaknál
- Kivágjuk az állami aparátus felét, mert felesleges, de hoztunk annyi új befektetőt, hogy lesz munkájuk.
- Lesz tandíj, de csak annyi, hogy éppen nullára kihozzuk az egyetemek / főiskolák működését, de 4.0 átlag felett nem kell fizetni. (ez engem csak annyiban érint hogy fizetnem kéne :))) )
- Egy év múlva a költségvetés egyenlege 13.000 milliárd lesz, és a maradékot (szuficit) az ország adósságainka csökkentésére fordítjuk, ezzel hosszútávú alapot adva a további adócsökkentésnek
- A rendőrség kemébyen fog eljárni a bűnözőkkel szemben, legyen az akárki

-2013-ban az ERM II előszobába lépünk. Amennyiben Nem, lemondunk és választásokat írunk ki.

Ezt így, kissé szofisztikáltabban. TUdod mi lenne a vége? 1% alatt kapna az, aki ezt elmondja.

(és nézz magadba, melyik párt nem akar megtéríteni ? (Nagy a tét, Itt az idő, Szebb Jövő!, Lehet Más, Ibolyavagyokhiggyélbennem))

Racionálisan kell vizsgálni minden pártot, legyen az MSZP (akik eddig tönkrevertek mindent, nehezen hiszem hogy az újbáb programmal bármire jutnának), a FIDESZ akikről az égvilágon alig tudni valamit, csak azt hogy valamit akarnak... de mi a fenét pontosan... A Jobbikot akik szintén akarnak valamit és most beszálltak az ígérgetésbe, és lehetne qrva jó és tényleglehetne kétharmados, ha sikerülne megszólítani az ország középrétegét (mi sem szeretünk úgy az utcára menni, hogy veszély les ránk). Hasonlóan az MDF-et, LMP-t valaha volt SZDSZ-t

Nincs itt ferdítés, sem maszatolás, csak a fenti 10 pont összességében egy kidolgozatlan és az országra (benne az embereire) nézve gazdaságilag életveszélyes.

Ha össze volna szedve a komplett és teljes terjedelmében átlátható lenne, hogy minek honnan lesz a forrása. Vasárnap ott lenne az X a papíron a nevük mellett. még tőlem is.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.09. 16:15:35

@almodhi: "Privatizáció bajai"

Felélik a vagyont, a nyereséget kiviszik, a szolgáltatás a magyar fogyasztónak drága.
Más baj nincs is velük.

Lord_M_ 2010.04.09. 16:18:52

@Kara kán: Nem tom, remélem ezt nem nekem szánod. Én 10 éve is jeleztem értetlenségemet, hogy nem kőne kiszolgáltatni az országot.

És ha értenéd amit írok minden ésszerű ponttal egyetértek külön - külön. Csak összerakva válik instabillá. De most kezdem azt érezni hogy észérvek az érzelmek ellen harcolnak, ami pedig teljesen parttalan.

És mert én úgyérezm, hogy egy senki vagyok ahhoz, hogy az érzelmi kérdéseidet megpróbáljam megváltoztatni (hiszen mindenki abban hisz ami szíve-joga) én becsülettel elfogadom az álláspontodat. De racionális szinten nem tudok vele azonosulni. Emelett tiszteletben tartom minden gondolatod és a véleményed.

Remélem ezt (mint baráti jobb) elfogadod ?

Lord_M_ 2010.04.09. 16:19:44

@Kara kán: :) hallod : de hullanak is mint a legyek
(uhh de hülye vicc)

:)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.09. 16:21:45

@Lord_M_:

Én az SG-n rég leírtam, amit szeretnék (kukacos kiröhögött érte, mert azt mondja, hogy ez Bokros programja):

- felszámolni mindenféle ingyenességet: nem fizetek TB-t, de akkor a kórházi kezelésért viszont fizetnem kell. Megjegyzem, a mai borravalós rendszer is azt jelenti, hogy fizetsz, elég sokat.

- legyen minden olyan, mint a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, bónusz-málusz pontokkal. Megjegyzem, az működik! tényleg jól működik. Az ember 1-2 évet hülyéskedhet, de utána kap akkora seggrepacsit, hogy helyére billen az esze.
Ezt lefordítva a TB-re: kötelező, de versenyeztetem a biztosítókat, és valakinek drágább, mert iszik és szivarozik, másnak, meg olcsóbb, mert egészséges életet él.

Na, őszintén, én ennek vagyok a híve - hadd hullna a férgese!
A pártok nyilván ezt nem vállalják fel, ehhez diktatúra kellene. (Vagy 2/3. :-)

almodhi 2010.04.09. 16:23:35

a. Felélik a vagyont? tehát pl. ott ahol eladták a gázszolgáltatást egyre kevesebb a vezeték, kevesebb ember kap gázt? kidobták a tartályokat? Konkréten mit éltek fel? Legfeljebb a céges üdülőt eladták szállodának. Helyesen.

b. Kiviszik a nyereséget: igen, az övék.

c. Drága:
Te meg tudnád oldani olcsóbban? úgy persze, hogy nem a többi adófizetőtől veszed el a pénzt?

Mondjuk csináld végig ezt a gondolatkísérletet: megveszed a szabadpiacon a gázt, és eladod itthon... vagy nem a szabadpiacon, hanem megegyezel egy közép-ázsiai országgal és vezetéket építesz hozzájuk, és eladod itthon a gázt... szerinted ki lehet hozni a mai gázárakat? Számolj utána tényleg, az adatokat össze lehet bányászni hozzá...
Miért természetes az, hogy pl. én, aki közvetlenül semmilyen gázt nem használok, be kell szálljak az adómon keresztül mások gázszámlájába?

almodhi 2010.04.09. 16:27:14

@Kara kán:
na igen, ez mán igen, ezzel jó republikánus lennél az USA-ban is. És ez rendben is van... De ha teljesen privát egészségügyet akarsz (mondom, sztem helyesen) akkor miért akarod a pl. a gázszolgáltatást állami kézben meghagyni???

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.09. 16:27:20

@Kara kán:
Megjegyzem a bónusz-máluszos rendszer-alapú egészségbiztosítás és nyugdíjbiztosítást kiegészíteném kreditpontokkal: a kreditpontokból felajánlhatok a rokonomnak, sőt, örökölhetők is.

Tehát, nincs ugyan elég pénzed a biztosítónál (egyenleged), egy szívműtétre, de összegyűjthetsz pontokat rokonoktól, vagy másoktól is. Olyan ez is, mint a mai adománygyűjtés, de piaci alapú. Lehet, hogy még tőzsdéje is lenne.

Az "állampolgári jogon jár minden" nem működik, mert túl sok a potyautas, a korrupció, meg ilyenek.

Lord_M_ 2010.04.09. 16:28:14

Most léptem
Vár a vonat, és vár holnap egy balaton körüli bringatúra.

De még visszanézek.

Amúgy egy élmény volt Uraim /Hölgyeim.

Jahh és ne feleggyük kérem : vaccpáör..

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.09. 16:30:13

@almodhi:

A gáz, villany, víz, fegyvergyár, vasút, posta stb. ezek stratégiai ágazatok.
Azért a privatizációt pl. a gáznál nem ellenezném, ha magyar lenne a nagytőkés, persze hazafi magyar. :-)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.09. 16:31:08

@Lord_M_: "vaccpáör"

Ezt nem értem, de mindegy.
Jó pihenést!

almodhi 2010.04.09. 16:38:53

@Kara kán:

Elmagyaráznád, hogy a vasút Japánban, az USA-ban és mondjuk Hollandiában miért nem stratégiai ágazat? Nálunk meg miért igen? Csak nem Gaskó miatt?

"Azért a privatizációt pl. a gáznál nem ellenezném, ha magyar lenne a nagytőkés, persze hazafi magyar. :-)"

most hagyjuk hogy ebben igazad van, vagy sem. De egy biztos: nagytőkés (hazafi vagy nem hazafi) csak kapitalizmusban lehet. A jelenlegi választás eredménye számomra inkább távolodni látszik a kapitalizmustól...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.09. 20:11:35

@almodhi:
Én nem vagyok a privatizáció ellen, de nálunk a privatizáció egyben az ország kiárusítását is jelenti, sajnos.
20 év alatt nem tudott kialakulni saját tőkés réteg, ezt nem is támogatta az állam. (Tudod, tőkefelhalmozás.)
A dolog az elején volt elrontva.
Gyakorlatilag én vagyok az első, aki többek között az index fórumain is felróttam ezt Antal Józsefnek. Mert az nem igaz, hogy nem lehetett volna másként csinálni, csak olyan hebehurgya módon, ahogy az Antal-kormány ezt akkor tette. Antal Józsefnek - és ezt mindig hozzáteszem, mert így tisztességes! - egyetlen mentsége az, hogy kormányzásának félidején már halálos beteg volt. Rendes utódról meg ugye nem tudott igazából gondoskodni (Boros Péter jogilag követte őt a min.elnöki székben, nem tudom, hogy különösebben kijelölte volna őt Antal örököseként).

Lehetett volna jobban csinálni?
Igen. Nekem egyre inkább az a meggyőződésem, hogy egy kuponos privatizáció sokkal jobb eredményre vezetett volna. Most csehül állnánk, a szó jó értelmében. (Ne gyertek nekem azzal, hogy bezzeg nem az ukrán példát hozom fel. Nem, mert Magyarország közelebb állt és áll Bohémiához, mint Galíciához/Halicshoz, vagy Lodomériához :-)

Májking 2010.04.09. 22:10:09

Ez nagyon rossz iras! Nem is tudom, hol kezdjem. Axiomakent fogad el dolgokat, amelyek nem bizonyitottak, abbol kovetkeztet.

pl.

'Az energia szektor nemzeti tulajdonba vételével csökkentjük a lakosságot terhelő közüzemi díjakat.
Egyetértek. Azzal a kiegészítéssel, hogy rohamléptekben fejleszteni kell az alternatív energiaforrásokra alapuló energiatermelést.'

Ennyi.

A tobbivek, csendorseg, kettos allampolgarsag csak szimplan nem ertek egyet

Ez mit jelent? Ha nemzeti tulajdonba vesszuk az energiaszektort, akkor az arak automatikusan csokkenni fognak? Vagy az adobol potoljuk ki?

"A devizahiteleseket megmentjük a kilakoltatástól a hiteleik támogatott forintosításával , amelynek költségét bankadó formájában a bankokra terheljük."
Egyetértek. Azzal a kiegészítéssel, hogy a felelőtlen hitelfelvevőket nem lehet bátorítani azzal, hogy majd az állam állja helyettük a cechet."

A romai jog egyik alapppillere a 'Pacta sunt servanda' A szerzodeseket be kell tartani. Ha az allam a a szerzodesekbe beavatkozik, az nagyon nagy gaz. Arrol nem is beszelve, hogy ennel a peldanal sajat maganak mond ellent a szerzo.

"A földtörvényt úgy módosítjuk, hogy megakadályozzuk a magyar föld külföldi kézbe kerülését."
Egyetértek. Azzal a kiegészítéssel, hogy EU-konform törvényt kell elfogadni. Az EU-val csak az elkerülhetetlen konfliktusokat kell vállalni. Én nem vagyok EU-ellenes.

Lasd, mint fent. Az elso resz a masodiknak ellentmond
"Az egykori MSZMP csúcsvezetőinek luxus nyugdíját visszanyessük, több százezer forintról minimálnyugdíjra, és az így megtakarított pénzt szétosztjuk a többi nyugdíjas között."
Egyetértek. Azzal a kiegészítéssel, hogy én alsó határként a minimálbért jelölném meg, és nem a minimálnyugdíjat. Ugye milyen jószívű vagyok?

Itt szerzett jogokrol van szo, es ha JOBBIK lenne is, azert - gondolom - alkotmany es alkotmanybirosag azert marad

Májking 2010.04.09. 22:12:23

@Májking: rosszul ment at. igy akartam
Ez nagyon rossz iras! Nem is tudom, hol kezdjem. Axiomakent fogad el dolgokat, amelyek nem bizonyitottak, abbol kovetkeztet.

pl.

'Az energia szektor nemzeti tulajdonba vételével csökkentjük a lakosságot terhelő közüzemi díjakat.
Egyetértek. Azzal a kiegészítéssel, hogy rohamléptekben fejleszteni kell az alternatív energiaforrásokra alapuló energiatermelést.'

Ez mit jelent? Ha nemzeti tulajdonba vesszuk az energiaszektort, akkor az arak automatikusan csokkenni fognak? Vagy az adobol potoljuk ki?

"A devizahiteleseket megmentjük a kilakoltatástól a hiteleik támogatott forintosításával , amelynek költségét bankadó formájában a bankokra terheljük."
Egyetértek. Azzal a kiegészítéssel, hogy a felelőtlen hitelfelvevőket nem lehet bátorítani azzal, hogy majd az állam állja helyettük a cechet."

A romai jog egyik alapppillere a 'Pacta sunt servanda' A szerzodeseket be kell tartani. Ha az allam a a szerzodesekbe beavatkozik, az nagyon nagy gaz. Arrol nem is beszelve, hogy ennel a peldanal sajat maganak mond ellent a szerzo.

"A földtörvényt úgy módosítjuk, hogy megakadályozzuk a magyar föld külföldi kézbe kerülését."
Egyetértek. Azzal a kiegészítéssel, hogy EU-konform törvényt kell elfogadni. Az EU-val csak az elkerülhetetlen konfliktusokat kell vállalni. Én nem vagyok EU-ellenes.

Lasd, mint fent. Az elso resz a masodiknak ellentmond
"Az egykori MSZMP csúcsvezetőinek luxus nyugdíját visszanyessük, több százezer forintról minimálnyugdíjra, és az így megtakarított pénzt szétosztjuk a többi nyugdíjas között."
Egyetértek. Azzal a kiegészítéssel, hogy én alsó határként a minimálbért jelölném meg, és nem a minimálnyugdíjat. Ugye milyen jószívű vagyok?

Itt szerzett jogokrol van szo, es ha JOBBIK lenne is, azert - gondolom - alkotmany es alkotmanybirosag azert marad.

Ennyi.

A tobbivek, csendorseg, kettos allampolgarsag csak szimplan nem ertek egyet
süti beállítások módosítása